Brasserie ´t Literatuurtje

Roermond

Over ons

Het pand, waar nu 't Literatuurtje en de Stadsbibliotheek zit, is vroeger door het samenvoegen van verschillende woonhuizen ontstaan.
Het pand 'De Gouden Leeuw' werd in 1773 voor het eerst genoemd en in 1791 is het gebruikt als hotel, genaamd Hôtel du Lion d'Or.

In 1814 werd het aangelegen pand Sivré aangekocht en werd het huis gelegen voor 'De Gouden Leeuw' ook gekocht maar dit werd meteen gesloopt om ervoor te zorgen dat 'De Gouden Leeuw' beter zichtbaar werd en ook meer uitstraling kreeg.
 
Het pand werd verbouwd in 1823/24 en in 1825 werden nog diversen percelen en woonhuizen aangekocht ter uitbreiding van het hotel. Op het achterliggende terrein werd in 1875 een zaal bijgebouwd onder de naam 'Harmoniezaal'. De naam spreekt voor zich, hier werd gebruik van gemaakt door de harmonie. Deze zaal kreeg 2 verdiepingen erbij in 1910 en in 1932.
 
Uiteindelijk naar nog meer verbouwingen in de 20e eeuw, heeft de verbouwing in 2000 uiteindelijk geleid tot de huidige stadsbibliotheek en in 2001 is het horeca gedeelte ontstaan waarin nu het Literatuurtje zit.
 
't Literatuurtje is ontstaan in 2011. Herman Louman is begonnen in het Literatuurtje. Samen met zijn vader, ook genaamd Herman Louman of de makkelijke versie 'Junior' en 'Senior', runnen ze samen de brasserie. Aangevuld met leuke collega's is het een gezellig team, wat samen hun best doet om het Literatuurtje een gezellige brasserie te maken, met het resultaat: u bent altijd van harte welkom voor een verse koffie met een stukje lekker Limburgse vlaai of een heerlijke lunch. 

E-mailen
Bellen
Info